Frisian Sailing Company

Sail & Bike 8 - Leafde fan Fryslân

Reisoverzicht

Vaargebied Waddenzee | Wattenmeer | Wadden Sea
Vertrek 30-6-2024
14:00
Enkhuizen
Aankomst 7-7-2024
09:30
Enkhuizen
Kosten 1.369,00
Capaciteit 28

Nog 6 beschikbaar!


Beschikbaarheid onder voorbehoud Reservering aanvragen

Zeilend en fietsend ontdekt u het IJsselmeer en de Waddenzee, een UNESCO Werelderfgoed. Aan boord van ons vijfsterrenschip Leafde fan Fryslân kunt u actief ontspannen. Al fietsend verkent u de IJsselmeerkust in de kop van Noord-Holland en Friesland en de Waddeneilanden Texel en Terschelling

sail-bike-Wadden-Sea-2019

Een 8-daagse zeilcruise aan boord van onze driemastbarkentijn Leafde fan Fryslân. Op het grote achterdek met bar en ligstoelen of in de jacuzzi kunt u na een dag fietsen heerlijk uitrusten.
Alle hutten zijn voorzien van een eigen badkamer met douche en toilet. Enige hutten zijn uitgerust met een derde bed, waardoor deze hutten zeer geschikt zijn voor een familie.

Mogelijke route:

Dag 1: Enkhuizen
Inschepen in Enkhuizen vanaf 16:00 uur. Het schip ligt op loopafstand van het station en het historische centrum van Enkhuizen. U heeft nog tijd genoeg om een wandeling door het pittoreske IJsselmeer stadje te maken.

Dag 2: Enkhuizen - Medemblik zeilen naar Medemblik - Den Oever of Texel
Na het ontbijt fietst u van Enkhuizen langs de IJsselmeerkust naar Medemblik. Aansluitend varen we met het schip naar Den Oever, of, als de weersomstandigheden gunstig zijn verder naar Texel.
Fietstocht: ca. 24 of 37 km

Dag 3: Texel
Het schip ligt vandaag in Oudeschild, zodat u de hele dag heeft het eiland te verkennen. Er is een uitgebreid net aan fietsroutes, zoals bijv fietsen bij De Slufter, de Jan Wolkers Fietsroute of de Lammetjes Fietsroute. Maar ook een bezoek aan Ecomare of de ambachtelijke bierbrouwerij is zeker de moeite waard!
Fietstocht: 40 of 46 km

Dag 4: Texel - Terschelling
Bij geschikte weersomstandigheden zeilt het schip over het Wad naar Terschelling. Met wat geluk passeert u zandplaten met zeehonden. Tijdens de zeiltocht wordt als de weersomstandigheden het toelaten in plaats van het diner een uitgebreide lunch geserveerd. In de namiddag legt het schip in de haven van West-Terschelling aan. U heeft alle gelegenheid een landgang te maken, aangezien er aan boord geen diner aan boord geserveerd wordt (u kunt wel sandwiches maken)

Dag 5: Terschelling zeilen naar Harlingen
U heeft de hele dag de tijd het eiland te verkennen. Zoals alle Waddeneilanden beschikt ook Terschelling over een uitgebreid fietspadennet. En mocht u willen uitrusten: Terschelling beschikt over 30 km strand, u vindt hier of in één van de vele strandpaviljoens beslist een geschikte plekje!
Het natuurgebied De Boschplaat is het pronkstuk van het eiland, dus zeker een bezoek waard. Hier gaat de natuur vrijwel ongestoord haar gang. Duizenden vogels broeden hier jaarlijks, zoals lepelaars, strandplevieren en verschillende soorten sterns. De fiets-wandelroute op De Boschplaat is ca. 19 km. In de namiddag zeilt het schip terug naar Harlingen op het Friese vaste land.
Fietstocht: naar eigen inzicht

Dag 6: Harlingen - Franeker - Makkum
Uw fietstocht start vanmorgen in Harlingen. Via Franeker, met het beroemde planetarium van Eise Eisinga, fietst u door het groene weidelandschap met her en der gelegen kleine dorpjes naar Makkum. Wilt u een langere fietstocht, kunt u ook Bolsward in uw route opnemen.
Fietstocht: 48 of 58 km

Dag 7: Makkum - Stavoren zeilen naar Enkhuizen
Wanneer u van Makkum naar Stavoren fietst, fietst u door een prachtig natuurlandschap van de Warkumerwaard. Dit rietlandschap huisvest een enorme hoeveelheid aan vogels. In Hindeloopen kunt u eventueel nog een bezoek brengen aan het eerste Friese Schaatsmuseum. Aan het eind van de dag zeilt het schip vanaf Stavoren terug naar Enkhuizen.
Fietstocht: 32 of 49 km

Dag 8: Enkhuizen - einde van de tocht
Na het ontbijt neemt de crew afscheid van u. Uitschepen voor 09:30 uur.

De dagelijkse trajecten zijn voor het schip afhankelijk van de weers- en windomstandigheden. De schipper bepaalt per dag het exacte vaarprogramma en overlegt dit met de gasten. Een beetje avontuur hoort bij deze reis.
Alle fietsafstanden zijn bij benadering. Deze kunt u al naar gelang uw eigen wensen aanpassen. Wanneer u een dag niet wilt fietsen, kunt u aan boord blijven en met het schip meevaren.

Prijzen per persoon

Eenpersoons hut * (max. 1 hut) € 1.669,00
2-persoons hut voor alleengebruik * (max. 1 hut) € 2.053,00
2-persoons hut € 1.369,00
2-persoons hut - klein * (max. 1 hut) € 1.169,00
3-persoons hut * € 1.369,00
Junior Suite (2-persoons) * (max. 1 hut) € 1.569,00
Suite bovendek * € 1.869,00

* Suite bovendek, Junior Suite, 1- en 3-persoons hutten zijn op aanvraag mogelijk. Neemt u a.u.b. contact met ons op indien u zo'n hut wilt boeken.

Bij de prijs inbegrepen:

 • Scheepsreis & accommodatie in de geboekte categorie
 • Beddengoed en handdoeken
 • Volpension (7 x ontbijt, 5 x lunchpakket tijdens fietstochten & 1 x lunch aan boord, 6 x drie-gangen diner)
 • Welkomstdrankje en informatiegesprek op de eerste avond
 • Boordreisleiding en dagelijkse voorbespreking van de fietstochten door de schipper / crew
 • Gedetailleerd kaartmateriaal en routebeschrijving van de fietstochten
 • Koffie en thee aan boord

Niet bij de prijs inbegrepen:

 • Drankjes aan boord
 • Transfer van en naar de ligplaats in Enkhuizen
 • Fietshuur
 • Parkeerkosten (parkeren bij het NS-station in Enkhuizen is gratis)
 • Persoonlijke uitgaven, entreegelden, excursies, kosten voor pontjes e.d
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Beperking van aansprakelijkheid bij schade bij de huur van een fiets € 10,00 per week
 • Beperking van aansprakelijkheid bij schade bij de huur van een e-bike € 25,00 per week
 • Meenemen eigen fiets € 10,00 per week (beperkt beschikbaar)
 • Meenemen eigen e-bike € 25,00 per week (beperkt beschikbaar)

Huurfietsen

De fietsen zijn overwegend unisex-tourfietsen met middelhoge instap, 7 versnellingen en handrem en / of terugtraprem. Andere huurfietsen (bijv. elektrische fietsen of kinderfietsen) en kinderzitjes (achterop) zijn uitsluitend na voorafgaande aanvraag bij boeking en bevestiging mogelijk.

Prijzen:
Fiets met 7 versnellingen: € 96,00 per week
E-bike (met 3 ondersteuningsniveaus, 7 versnellingen, bereik 60 - 65 km): € 232,00 per week (beperkt aantal beschikbaar)

U kunt tegen geringe meerkosten uw eigen fiets meebrengen. De bemanning is niet aansprakelijk voor eventuele schade cq verlies of diefstal.

Fietshelmen zijn niet aan boord, maar kunnen bij boeking voor € 10,00 p.p. gehuurd worden.

Via onderstaand formulier kunt u een voorlopige boeking maken. Na ontvangst van uw inschrijving nemen we contact met u op en informeren we u over de beschikbare hutten. Wanneer u aangeeft te willen deelnemen ontvangt u een overeenkomst van ons. We verzoeken u deze overeenkomst binnen 3 dagen ondertekend te retourneren. Daarna is uw boeking definitief.

Reservering aanvragen

Lees hier hoe zorgvuldig wij met uw gegevens omgaan

Persoonlijk contact


Kunnen we u helpen?
We adviseren u graag!

logo-mail

Vergelijkbare schepen

Elizabeth

Elizabeth

Driemastklipper - Lemmer
60
34

Elizabeth

Driemastklipper - Lemmer
60
34
Wapen fan Fryslan

Wapen fan Fryslan

Tweemastschoener - Enkhuizen
70
24

Wapen fan Fryslan

Tweemastschoener - Enkhuizen
70
24
Mare fan Fryslan

Mare fan Fryslan

Driemastschoener - Enkhuizen
85
41

Mare fan Fryslan

Driemastschoener - Enkhuizen
85
41
Zwarte Valk

Zwarte Valk

Klipperaak - Makkum
29
16

Zwarte Valk

Klipperaak - Makkum
29
16