Frisian Sailing Company

Uw verblijf op de Leafde fan Fryslân

Personenzahl_Leafde


  

Afvaarthaven: Enkhuizen, Lemmer. Andere haven op aanvraag.

leafde-fryslan-12

Geniet van een heerlijke ontspannen tijd op het water aan boord van de imposante driemast-barkentijn Leafde fan Fryslân. Ontspan aan dek, help mee het schip te zeilen, geniet van een drankje in de prachtige bar, en verblijf desgewenst in een moderne, goed uitgeruste kamer.

Op het achterdek (campagnedek) bevindt zich de stuurstand, de jacuzzi en heerlijke banken om te relaxen. U heeft hier een schitterend uitzicht over het water en de omgeving. Met een drankje in de hand en aangenaam gezelschap komt u even helemaal los van het leven van alledag. U hoort het opspattende water en de wind ruisen langs de zeilen en kunt uw gedachten loslaten. Zeker wanneer u uw mobiele telefoon even weglegt. 

De Leafde fan Fryslân is vooral in de wintermaanden beschikbaar als hotelschip in de noordelijke helft van Nederland. Zoekt u een locatie met of zonder overnachtingsmogelijkheid voor een evenement, vergadering of presentatie, dan bent u aan boord van harte welkom. Vanaf eind september tot begin april is de Leafde fan Fryslân tevens een perfecte locatie voor een teambuilding, een uitje met het bedrijf of met zakenrelaties, een jubileum of bruiloft. 

Van begin april tot eind september wordt het schip ingezet voor Sail & Bike zeilcruises.
 

Zeilen op de Leafde fan Fryslân

leafde-fryslan-15

De afvaarthaven is afhankelijk van de aansluitende tochten. Doorgaans zal dit Enkhuizen, Amsterdam of een haven aan de Friese kust (Harlingen of Lemmer) zijn.

Gezeild wordt op het Markermeer, het IJsselmeer en de Waddenzee. Daardoor liggen alle optie voor uw bestemming open. Een avond gezellig aan land op stap of in alle rust aan boord genieten van de zonsondergang, bespreek aan boord uw wensen met de schipper.

Vanwege de enorme hoeveelheid zeiloppervlak kunt u actief zeilen aan boord. De bemanning maakt u graag wegwijs aan dek en leert u de kneepjes van het zeilen op deze barkentijn.
Bekijk het vaargebied

 
 
 

Indeling

Plattegrond Leafde fan Fryslân
Plattegrond Leafde fan Fryslân

De voormalige stuurhut is omgebouwd tot een gezellige zithoek vanwaar u een schitterend uitzicht heeft door de grote ramen over de omgeving. De zithoek heeft een bijna koloniale uitstraling. Via een trap komt u bij de bar en de ruime salon / eetruimte. Ook hier is de inrichting luxueus. De salon bestaat uit vijf losse tafels en stoelen, zodat in een handomdraai de ruimte gebruikt kan worden als feest-, presentatie- of vergaderruimte.
De bar heeft een bibliotheek en een eigen zithoek, waar u na een heerlijke dag in de buitenlucht kunt nagenieten met een drankje.

Via een trap komt u bij een gedeelte van de slaapkamers. De andere slaapkamers bevinden zich in het voorschip en bereikt u via een trap in het dekshuis. De ruime en comfortabele kamers zijn allemaal voorzien van twee losse boxspring bedden, een eigen douche en toilet, een wastafel, een föhn en een kluisje. Acht kamers beschikken tevens over een klapbed. Bij aankomst zijn de bedden opgemaakt.

De horecakeuken bevindt zich in het achterschip. In principe wordt de Leafde fan Fryslân alleen inclusief catering verhuurd. Het is alleen in overleg mogelijk gebruik te maken van de keuken.
Faciliteiten Leafde fan Fryslân

Geschiedenis Leafde fan Fryslân

Gebouwd in 1937 bij een werf in Solvesborg in Zweden en als Thalata in de vaart gekomen. Tot 1987 heeft het schip, een zogenaamde Baltic-trader, zeilend vracht vervoerd op de Oostzee. Daarna heeft het schip jarenlang stil gelegen. Eind jaren '90 is het schip verbouwd tot luxueuze driemast barkentijn. Een barkentijn is een schip met drie (of meer) masten, waarvan de voorste mast dwarsgetuigd is. Vanaf 2017 is het schip bij Joris de Wit en Rinske van Huizen aan een derde leven begonnen voor luxe zeilvakanties en als hotelaccommodatie.  
   

Persoonlijk contact


Kunnen we u helpen?
We adviseren u graag!

logo-mail

Vergelijkbare schepen

Elizabeth

Elizabeth

Driemastklipper - Lemmer
60
34

Elizabeth

Driemastklipper - Lemmer
60
34
Wapen fan Fryslan

Wapen fan Fryslan

Tweemastschoener - Enkhuizen
70
24

Wapen fan Fryslan

Tweemastschoener - Enkhuizen
70
24
Mare fan Fryslan

Mare fan Fryslan

Driemastschoener - Enkhuizen
85
41

Mare fan Fryslan

Driemastschoener - Enkhuizen
85
41
Zwarte Valk

Zwarte Valk

Klipperaak - Makkum
29
16

Zwarte Valk

Klipperaak - Makkum
29
16